3
Ketika kumpulan Sepahtu muncul dengan persembahan cemerlang malam tadi dan dinobatkan sebagai juara Maharaja Lawak Mega 2013 (MLM 2013) berlangsung di Stadium Malawati, Shah Alam yang dihadiri lebih 5,310 penonton terdapat sepasang suami isteri yang begitu sedih dengan kemenangan tersebut.

 Hati ibubapa manakah yang tidak luluh apabila mengetahui anak gadis kesayangan mereka, Najwa (bukan nama sebenar) sempat melampiaskan nafsu serakah yang membuak-buak bersama pasangannya Badrul (bukan nama sebenar) ketika mana ibu dan bapanya sedang asyik ketawa terbahak-bahak menonton maharaja lawak mega 2013.

sekadar hiasan

Suriyani (bukan nama sebenar) dan suaminya Shazmin Falaq (bukan nama sebenar) merasakan seperti ada "kehilangan" ketika menonton maharaja lawak mega 2013. Kata Suriyani dengan nada yang kecewa dan sedih "masa kami awai-awai tengok maharaja lawak mega 2013 tu, kami berlima... saya, suami saya, najwa, badrul, dan adik najwa" ketika giliran Nabil membuat persembahan, barulah saya sedar yang najwa dah hilang..... ada hikmahnya Nabil xberjaya buat makcik ketawa...kalau tidak, tak tahulah brapa jam mereka dalam tuuu.. (sambil menunjukkan tandas rumah nya)" .. 

walaubagaimanapun, suami suriyani tidak mahu memberikan sebarang ulasan dan komen. Suriyani walaubagaimanapun sempat merakam aksi najwa dan badrul dan berharap agar video mereka tidak disebarkan secara berleluasa. Anda sebagai ibubapa ataupun bakal ibubapa yang bijak dan berdisiplin perlulah mengawasi gerak geri anak anda.

Kenali rakan-rakan anak anda, bimbing dan berikan mereka ilmu agama agar bermanfaat di dunia dan akhirat. Usah biarkan mereka terabai tanpa sebarang kasih sayang mahupun perhatian. Dimanakah anak-anak anda berada sekarang? S

uriyani mengucapkan tahniah kepada kumpulan Sepahtu kerana muncul sebagai juara dan telah berjaya mencuit hati mereka.

 (CERITA INI ADALAH NUKILAN SEMATA-MATA, TIDAK ADA KENA MENGENA ANTARA HIDUP DAN MATI)

Post a Comment

  1. nice pos mas salam kenal semoga makin sukses kunbal y

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimaaksih..salam kenal juga dari saya

      Delete

 
Top