6
Farid Abdul Hamid, 27 tahun yang hilang bersama-sama dengan pesawat Malaysia Airlines MH370, 8 Mac lalu. Kapten Nadira atau nama sebenar Nadira Ramli,  26 Tahun yang juga juruterbang AirAsia merupakan teman wanita Fariq dan menurut laporan Dailu Express,

 pasangan itu turut merancang untuk melangsungkan perkahwinan (sumber tidak sahih mengatakan yang mereka sudah pun bernikah). Beliau yang juga anak kepada seorang juruterbang kanan Mas telah diberi cuti sebulan oleh pihak Air Asia untuk menenangkan diri dalam menghadapi tragedi kehilangan pesawat MH370 dan juga teman lelakinya Fariq.

Nadira merupakan anak bongsi Kapten Ramli Ibrahim dan Nancy Jipanis (berasal dari Penampang Sabah) kini dilaporkan berada di sisi ibu Fariq yang tidak tidur hampir 3 hari di sebuah hotel yang lokasinya tidak didedahkan di sekitar Kuala Lumpur.

Fariq merupakan anak bongsu kepada Timbalan Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR) Selangor, Abdul Hamid Mad Daud, yang membantu juruterbang Kapten Zaharie bin Ahmad Shah dalam penerbangan yang hilang dalam perjalanan ke Beijing awal Sabtu lalu. Fariq yang memulakan kerjayanya dengan MAS pada tahun 2007 mengenali Nadira selama sembilan tahun dan berkenalan semasa belajar bersama-sama di sebuah sekolah penerbangan di Langkawi, Kedah.

Saudara terdekat menyifatkan Nadira sebagai seorang yang tenang dalam menghadapi kesukaran dan menjadi tonggak kekuatan kepada ibu Fariq yang menanti kepulangan anaknya

Pelbagai spekulasi mengenai Farid dan wanita warga Australia di laman kokpit kapal terbang yang disensasikan oleh media barat dan itu sedikit sebanyak telah mencalarkan emosi Nadira dan juga keluarga Fariq.

 Nadira juga memberitahu keluarganya supaya tidak mempercayai laporan negatif terhadap Fariq seperti yang dilaporkan oleh media antarabangsa baru-baru ini. Dipercayai syarikat penerbangan Air Asia mempunyai juruterbang wanita paling ramai di ASEAN dan mempunyai juruterbang wanita berpangkat Kapten pertama di ASEAN iaitu Kapten Norashikin Onn.


http://klik-aje.blogspot.com/

Post a Comment

 1. Lawa kapten nadira ni...semoga penantian utk kekasihnya itu berakhir dgn berita gembira.

  ReplyDelete
 2. seluruh malaysia malah seluruh dunia menanti detik MH370 dijumpai..mudah2an dipermudahkan segala urusan

  ReplyDelete
 3. Semua pihak menanti dengan sabar.

  ReplyDelete
 4. Alternatif utk blogger yg kena blacklist pakcik GA, blh cuba H12 Media..-->http://bit.ly/NEj0lF

  ReplyDelete
  Replies
  1. terimakasih admin krn makluman..namun saya masih menunggu langkah seterusnya dari GA

   Delete

 
Top