0
Ini adalah iklan oleh National Geographic dan mungkin contoh terbaik untuk  kita  melihat secara serentak dalam mempromosikan sesuatu .                                                        Jangan pandang bawah

Grafik ini muncul di kaki eskalator di Brazil, pengiklanan program yang dikenali sebagai 'Mundo Salvagem de Richard Rasmussen dan memaparkan slogan yang diterjemahkan sebagai' Bersedia untuk pengembaraan melalui hutan Brazil? '.

Tetapi ia adalah imej yang benar-benar menarik perhatian. Ilusi optik dipenuhi terdiri daripada lukisan 3D buaya melompat keluar dari air di bahagian bawah eskalator, mewujudkan keadaan yang melemahkan semangat bagi mereka  yang kira-kira untuk mendarat.


Iklan ini pula didorong ke Reddit oleh SAT0725 pengguna, yang juga menarik perhatian kepada iklan sama merekacipta dicat ke tangga di UK.

Iklan kedua, yang dibayar oleh Persatuan Orang Kurang Upaya Amerika, direka untuk menunjukkan bagaimana seseorang ingin melakukan sesuatu yang mudah seperti menaiki tangga boleh menjadi sukar.

Ia menggambarkan banjaran gunung  Everest.

Post a Comment

 
Top